Bekæmp algerne på dit tag

Tag fyldt med mos der trænger til en tagrensning

Alle hustage i dette land bliver udsat for alger. Det kan ikke undgås, men der kan sagtens gøres noget ved det. Det er i hvert fald en virkelig god idé at få det gjort.

Sørger du for at få det gjort regelmæssigt, så forebygger du effektivt imod de store skader, som alger over tid kan forårsage på et hus.  Det er altid bedre og væsentligt billigere at forebygge end at helbrede. Også når det gælder skader på et tag.

Hvorfor skal algerne på taget bekæmpes?

At tag er meget udsat for vind og vejr. Det er også udsat for, at alger og mos slår sig ned på det. Det første er taget bygget til at kunne klare. Det andet er vanskeligere at gøre noget ved, men det kan godt lade sig gøre.

Når det er vigtigt at få fjernet disse alger, så er det fordi, de kan komme til at gøre ret alvorligt skade på taget og på sigt kan det skade huset.

Da disse skader kan være ret vitale, giver det god mening at få algerne fjernet effektivt og regelmæssigt.

Hvorfor er alger farlige?

Selve algen er sådan set en helt harmløs plante. Det er dens enestående evne til at holde på fugt, der er det store problem med algen.

Når tagsten eller tagplader står under konstant fugt, så begynder de stille og roligt at blive porøse. Der foregår en erodering, hvilket er skadeligt for stenen.

Det er det, for når stenen begynder at smuldre, så kan den ikke holde vandet ude længere. Når tagsten ikke kan holde vand ude, så trænger vandet ind på steder, hvor det absolut ikke skal være. Det kan så på sigt skade nogle tagkonstruktioner, som jo gerne skulle kunne holde taget.

I den kontekst er det en ret lille operation at få fjernet alger fra taget i tide.

Hvordan kan algerne bekæmpes?

De alger, der sidder på dit tag, bør du bestemt lade en fagmand tage sig af. Dels sidder de på et sted, hvor det er svært at komme til, og dels kræver det en vis ekspertise at gøre det både effektivt og skånsomt.

Kontakt din lokale algebekæmper, og han rykker ud med alt det nødvendige specialudstyr og sørger for, at bekæmpelsen og efterbehandlingen kommer til at ske på den rigtige måde og efter de miljømæssige forskrifter.

Nyd dit tags nye, gamle look

Efter endt tagrensning vil du så stå med et tag, der på den ene side er blevet behandlet for uønsket algevækst og på den anden side er blevet fantastisk rent og smukt igen. Det er faktisk ret vildt, så stor en forskel sådan en tagrensning kan gøre på dit tag. Det kan du godt glæde dig til.

Få også algebehandlet andre overflader i haven

Det er jo ikke kun taget, der bliver angrebet af alger. Også andre overflader, der befinder sig udendørs i al slags vejr, vil blive angrebet.

Det gælder havefliserne, terrassen, skuret, murværk og så videre. Alle disse overflader bør du også få befriet for alger.

Det kan du passende bede algebekæmperen om, når nu han er på matriklen alligevel. Du kan jo få lavet en god aftale med ham om, at han kommer regelmæssigt og bekæmper alt, hvad der hedder alger på hele din grund. Så er du godt dækket ind og behøver slet ikke at spekulere mere over den meget vigtige vedligeholdelsesopgave. Så ved du, at det bare bliver gjort, og at det bliver gjort ordentligt og til tiden.