Drømmer du om din egen podcast?

Har du noget på hjertet, som du meget gerne vil dele med andre? Føler du, at du er god til at snakke med mennesker og holde samtaler kørende? Er du karismatisk og sjov at lytte til? Elsker du at debattere med andre? Så skulle du overveje at starte din egen podcast. Det kan være noget, som andre kunne finde enormt interessant. Det ved man ikke før man har prøvet. Måske kommer du også til at elske det. Måske kan man endda blive så heldig, at det en dag leder hen til penge. Så kan man måske leve af det. Hvis man vil prøve det, så er der få fif og tips, man kan tage med sig herfra.

Kom godt i gang og kom godt derud!

Det vigtigste er jo at få sin podcast derud til folk. Ud til et sted, hvor mange vil lytte til den. Ud til et sted, hvor der er størst chance for, at folk har mulighed for at lytte til den. Det kan gøres på mange forskellige måder. Man kan lave den simple, med blot at tilføje sin lydfil til forskellige podcast platformer, såsom ITunes og Spotify. Det kan dog være svært at blive opdaget her. Derfor er det også anbefalet, at man prøver noget helt andet kreativt. Alt er tilladt her, så længe det er lovligt.

Afhængig af ens teknologi og redigerings evner, så kan det da være, at din podcast slet ikke skal være i det format. Måske kan du kun finde ud af at optage en sort film med lyd, så skal du jo blot lægge den op på YouTube eller Facebook. Men her gælder det samme. Det kan være svært at blive opdaget, for så mange andre gør det samme. Så det handler om at finde det sted, hvor mindst gør det eller at få systemer til at hjælpe en, med at dukke op hos folk. Hvordan gør man så lige det?

Reklame

Man kan lidt se det som at gøre reklame for sig selv. Du skal gøre folk opmærksomme på dig. Du skal dukke op, når folk søger efter emner. Det gør man ved at gøre systemet opmærksomt på dig. Hvordan gør man systemet opmærksom på dig? Du skriver til dem, bogstaveligt talt. Du skal udføre det, som hedder linkbuilding. Linkbuilding skal ses som anbefalinger. Jo flere anbefalinger, jo større chance for publikum. Det er en dejlig cirkel.