Artikler

Er IT-outsourcing det rette valg for din virksomhed?

Overvejer du IT-outsourcing, men ved du ikke helt, om det er det rette valg for din virksomhed? Det kan være en kæmpe befrielse for mange, men i nogle tilfælde kan det også være bedre at lade være. I denne artikel har vi fokus på både fordele og ulemper ved IT-outsourcing, så du forhåbentlig kan finde ud af, om du skal tage næste skridt eller om du allerede har den bedste løsning i dag.

Fordele ved IT-outsourcing

Der er generelt mange fordele ved IT-outsourcing, og der kommer hele tiden flere til, jo mere IT-verdenen udvikler sig og jo mere komplekst det hele bliver.

Lav månedlig ydelse. Det kan være en dyr fornøjelse at have dyrt IT-personale ansat til at varetage driften, især hvis virksomheden ikke er særlig stor – og du kan også risikere store udgifter, hvis en server f.eks. skulle stå af. Det kan du dog helt undgå ved at tegne en aftale omkring IT-outsourcing. Du kan her helt selv vælge, hvilke services, du har brug for og får én månedlig udgift. Der er altså ingen uforudsete udgifter.

Frigjort arbejdsplads. Det gode ved IT-outsourcing er, at du kan tilgå IT’en, uanset hvor du befinder dig. Der er altså ingen, der er bundet til at arbejde fra kontoret. Det muliggør hjemmearbejde for alle medarbejdere samt arbejde fra bl.a. sommerhuse, weekendture og tog- og busture rundt i hele landet, helt uden at der er andre, der kan tilgå IT’en.

24-timers support. Der kan opstå problemer i alle døgnets 24 timer, og det er derfor en god idé at vælge en udbyder, der tilbyder support i døgndrift. Det er der heldigvis mange udbydere, der tilbyder – og det betyder, at du er godt dækket ind, uanset hvilket problem, der opstår og hvornår det opstår.

Opdatering af software. Du skal aldrig mere arbejde i outdatede versioner og software. Med et professionel IT-samarbejdspartner kan du vide dig sikker på, at du altid har adgang til den nyeste version og den bedste software på markedet. Selve opdateringen vil aldrig forekomme midt i arbejdstiden, så du får den bedste løsning helt uden spildtid.

Høj sikkerhed. Med en professionel IT-samarbejdspartner kan du vide dig sikker på, at serverrummet er beskyttet mod alle tænkelige scenarier, lige fra stormflod og strømsvigt til indbrud og brand. Dine data er i gode hænder – og det sikrer, at din IT forbliver produktiv i stedet for en hæmsko.

Ulemper ved IT-outsourcing

Outsourcing er en god idé for mange, men ikke for alle. Hvis vi snakker potentielle ulemper, bør du tage følgende to punkter med i dine overvejelser.

Utroværdig hostingpartner. Hvis din hostingpartner ikke har styr på hverken drift, sikkerhed eller support af din IT, bliver det hurtigt en kæmpe ulempe at have investere i IT-outsourcing. Det er derfor vigtigt at I bruger tid på at finde den helt rette IT-samarbejdspartner.

Økonomi. Hvis du har en lille eller mellemstor virksomhed, kan det sjældent betale sig at have en dedikeret IT-tekniker ansat til at varetage driften af virksomhedens IT. Det er dog noget, du bør regne lidt på for at finde ud af, om det kan betale sig eller ej.