Artikler

Få løst dine IT-problemer

IT kan være en kompleks verden at navigere i. Særligt da det at holde sig opdateret om de seneste muligheder inden for både hardware og software kan være et fuldtidsjob i sig selv. Dertil hører det sig, at de fleste virksomheder på ingen måde har interesse i at begå fejl, når de planlægger deres IT-infrastruktur. IT er nemlig dyrt og har ligeledes stor betydning for hele virksomhedens produktivitet.

Brug et IT-firma

Hos Sydjysk Data, der er et IT-firma i Kolding, er anbefalingen klar: Brug outsourcing. Særligt hvis virksomheden har en størrelse, hvor der ikke er naturligt plads til egen IT-afdeling pga. størrelse eller økonomiske forhold.  

At alliere sig med et godt og professionelt IT-firma kan styrke virksomheden i forhold til at få leveret de værktøjer, der er behov for – i en ramme, der ikke efterlader brugeren med frustration eller dårlig IT-sikkerhed.

Dette skal forstås på den måde, at virksomheden typisk får adgang til en cloudløsning, som rummer en server. Herfra kan virksomheden hoste deres hjemmeside og evt. intranet, ligesom medarbejderne kan gemme ting på fællesdrev m.m.

Ved cloudløsningen har virksomheden ikke brug for at investere i dyrt server-hardware og tilhørende backupløsninger. Ofte vil en pakke fra Microsoft give både mailklient, fællesdrev, backup og naturligvis de kendte produktionsværktøjer som Word, PowerPoint, Excel, men også databaser etc.

Tilkoblingen mellem disse filer og værktøjer og brugerens personlige enheder som computer, tablet osv. skal naturligvis også være sikker. Derfor kan der opsættes 2-faktor-login (2FA), så brugerne kan få adgang på farten, uden at virksomhedens vigtige filer risikerer at blive blottede.

Et IT-firma kan dertil hjælpe med netop at vælge de bedste bærbare ift. både maskinens specifikationer kontra medarbejderens opgave – og hjælpe med tilkoblingssetup, så det f.eks. er let at sætte sin bærbare i en docking-station og være kørende fra sit skrivebord på selve arbejdspladsen.

Et IT-firma kan derfor med fordel inddrages tidligt i processen, hvilket giver værdi og minimerer risikoen for dyre fejl.