Guide til gaming udstyr, selv din n00b-bedstemor kan forstå

Er din bedstemor en n00b, der ikke kender forskellen på en Nintendo Switch og en gamer PC? Eller mener hun, at gaming udstyr er en bæretaske til at holde sit skakbræt? Og er du i øvrigt 100% sikker på, at du vil kunne banke hende i Call of Duty, hvis hun ellers gav dig chancen?

Så inviter hende på besøg, og bed hende læse denne ultrakorte og pædagogiske guide til det vigtigste gaming udstyr som forberedelse.

Så er I klar til LAN-party på tværs af generationerne.

Gaming udstyr til PC

Det første, du skal bruge, hvis du skal game på PC er selvfølgelig, ja, en PC.

Det er essentielt for en god gaming computer, at den har en hurtig processor, masser af RAM og en god netværksforbindelse. Selvom grafik er blevet lidt mindre vigtigt de seneste år, er et godt grafikkort er heller ikke skidt.

Hvis du er helt ny som gamer, skal du ikke fortvivle over ikke, at vide hvad alt det betyder. Det handler i bund og grund om, at computeren skal være stærk og hurtig nok til at kunne køre spillene.

Du har også brug for et tastatur, en mus og en musemåtte. Køb gerne en mus, der ligger godt i hånden, så du belaster din arm mindst muligt. Musemåtten sørger for, at computeren registrerer selv din muses mindste bevægelser. Jo mere følsom en mus, jo mere præcis kan du være med dine skud og bevægelser. Samtidig beskytter den dit bord mod alt for mange ridser.

Nu hvor vi er ved emnet komfort, så er en god gamingstol også nødvendig. Især hvis du bliver bidt af spillet, og gerne vil bruge mange timer foran skærmen. Men når du bare skal ntroduceres til dit barnebarns hobby, er en god kontorstol nok i første omgang. Så kan det mere avancerede udstyr komme senere.

Hvis dit barnebarn gerne vil have dig til at streame (altså filmer dig selv mens du spiller, til brug på f.eks. youtube), skal du også bruge et godt webcam og en god mikrofon. Men hver ting til sin tid. Først skal du i gang med at spille.

Gamingudstyr til konsoller

En spilkonsol er en lille ekstern maskine til spil, som du tilkobler dit tv. Du styrer din karakter i spillet gennem en controller. De mest populære konsoller er Xbox, Nintendo Switch og Playstation, hvoraf der findes mange forskellige modeller med mange forskellige spil.

Hvis du er meget på farten, kan det måske være en god idé at anskaffe dig en Gaming station. Med den kan du spille hvor som helst, så længe, der er en strømkilde og en internetforbindelse.

Ellers får du brug for et godt TV, der ikke lagger. At lagge betyder at der er en forsinkelse. Det kan bogstaveligt talt betyde liv og død i spil – du kan blive skudt af en modstander, du endnu ikke har set, hvis dit tv er bare et par millisekunder bagud.

Du har nok også brug for en ekstra controller, så I kan være to om at spille. Og et headset, så du kan tale med andre spillere, eller bare spille for dig selv uden at larme for meget. Vær dog opmærksom på, at mange af de forskellige spilkonsollers voice chat (en talebaseret chatfunktion, der bruges i mange spil) er ret dårlige. Det kan derfor være en god idé at hente en app som Discord til din telefon. Separate voice chat apps fungerer generelt meget bedre end konsollernes indbyggede voice chats.

I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at du har en velfungerende smartphone, der kan holde på strømmen. Hvis din mobil hurtigt løber tør, kan det være, at du har brug for en udskiftning af batteriet. Her har du typisk brug for en mobil reparation, som redder mobilen.

God spillelyst! GG.