Mentor, instruktør eller coach?

Når man er ny i BDSM verdenen, så kan det være fristende, at lade sig rådgive eller guide af de mere erfarne indenfor dette univers. I den forbindelse søger folk ofte en mentor eller der afholdes mentor aften i den lokale BDSM forening.

Men hvad er det egentlig, man har brug for og hvornår er man mentor, instruktør eller coach? Jeg har en fornemmelse af, at man i BDSM kredse er tilbøjelig til, at hælde det hele sammen under begrebet ”mentor”

En instruktør er en person, som underviser eller instruere andre. Udtrykket er nok oftest brugt indenfor sportsverdenen.  Mentoren er en person, som med sin erfaring rådgiver eller virker som en sparringspartner. Coachen hjælper personer, med at finde frem til deres styrker og forsøger at få personen til at frigive denne styrke.

Når man så er ny og møder op i den lokale BDSM-forening, hvad er det så man skal spørge efter? Vil du gerne lære at bruge en pisk, så er det en instruktør du har brug for og ikke en mentor. Har du brug for at finde dine styrker frem som dominant, så har du måske brug for en coach og føler du dig usikker på dig selv eller de bevidsthedstilstande, som frembringes i forbindelse med at du pisker din tøs, så er det måske en mentor, du skal spare med.  En person kan sagtens være både mentor, coach og instruktør, men det er vigtigt, at gøre sig klar, hvilken hat man tager på og hvad der er brug for, når man skal guide en ny.

Uanset om man agerer som mentor, coach eller instruktør, så er det vigtigt at holde sig til sin professionelle rolle og ikke udnytte en ny, som kommer for at blive guided. Som den søgende er det også vigtigt, at påpege, at man selv er ansvarlig for den ”vej” man går og de erfaringer man gør sig.

Er man submissiv eller dominerende og søger sparring, så er det en god ide at have mere end en mentor. Sørg for at have en mentor fra begge sider og husk, at gøre op med dig selv, hvor lang tid du har brug for din mentor. Nogen har brug for en mentor i en kort periode og andre over længere tid. Det er også helt okay at skifte mentor, hvis man føler at man ikke kommer længere og har brug for andre input.