Artikler

Skal du skate rundt denne sommer?

Sommeren er fremme og varmen er fulgt med. Derfor kan det være rimelig ulideligt at skulle tage offentligt transport eller bilen rundt, men samtidigt kan det også være at turen er for lang på cykel.

Det kan også være at cyklen bare ikke er noget for dig, eller dine børn måske har ønsket sig et skateboard længe nu. Derfor kan det være, at et elektrisk skateboard er noget for dig.

Leder du efter et hurtigt og underholdende transportmiddel?

Med et elektrisk skateboard kan du komme hvorhen du skal både hurtigt, men også uden større omkostninger. Med almindelige skateboards og longboards skal du lægge mere arbejde i, og du ankommer til din destination svedig og udmattet, hvorimod et elektrisk skateboard sørger for, at du kan fokusere på trafikken uden komplikationer.

Det er meget lige til at lære at bruge et elektrisk skateboard og på mange måder også nemmere at køre rundt på end et alment skateboard, men det betyder ikke, at du ikke skal være opmærksom.

Det gavner selvfølgelig at have tidligere erfaring med skateboards eller snowboards, men det er ikke nødvendigt for at lære at køre på et elektrisk skateboard.

Når du skal accelerere på et elektrisk skateboard, skal du læne vægten frem på din forreste fod, gerne omkring 60% hvis muligt. Når du bremser, er det heldigvis lige til, og du skal læne din vægt tilbage på din bagerste fod, modsat accelerationen.

Det at dreje er også gjort med vægtfordeling, og du drejer i hvad end retning du læner dig. Så det at køre på et elektrisk skateboard lyder meget ligetil, og det er det også.

Gode starttips til skatere

For mange, kan det elektriske skateboard være en introduktion til skateboardverdenen, og derfor er der nogle gode tips til når du skal køre på dit første skateboard, elektrisk eller ej.

Det er selvfølgelig nødvendigt at starte med at lære dit nye skateboard at kende, og vælge et fladt og rent område at øve dig i. Gå lidt ned i knæ, når du kører for bedre at kunne kontrollere vægtfordelingen. Undgå at bruge dit elektriske skateboard i regnen, da elektroniske enheder kan gå i stykker, og dermed undgår du at være i et scenarie hvor du muligvis kan komme til skade.

Husk at bruge sikkerhedsudstyr, i det mindste en hjelm, og vær opmærksom på dine omgivelser, når du skater rundt. Det vigtigste: hav det sjovt.