Artikler

Tænk over disse ting, inden du anskaffer en kattekilling eller hundehvalp

Før du beslutter dig for at anskaffe dig en killing eller hvalp, er der flere ting, du bør overveje. Først og fremmest skal du sikre dig, at du har midlerne og evnerne til at passe dit kæledyr ordentligt. Det indebærer bl.a., at du skal være i stand til at sørge for ernæringsrigtig mad, rettidig dyrlægebehandling, regelmæssig pleje og motion samt masser af kærlighed og opmærksomhed. Klik ind og find katte salgsannoncer, hvis det er en kat, du har i tankerne.

Hvor skal kæledyret bo?

Du skal også tænke nøje over, hvor dit kæledyr skal bo. Hvis du bor i en lejlighed, er det måske ikke praktisk at have en stor hund, og hvis du arbejder på fuld tid, er to hvalpe måske også for meget for din livsstil. Desuden har visse racer brug for forskellige slags livssituationer, så tag det i betragtning, når du træffer din beslutning. Med salg af hundehvalpe kan du bruge god tid på at finde den helt rette hund til dig. Du skal tænke godt over racen, da de forskellige racer har mange forskellige behov, som skal passe med dit liv.

Få styr på nødvendighederne på forhånd

Når du tager dit nye kæledyr med hjem, skal du sørge for have de nødvendige forsyninger som f.eks. en seng, mad, vand og legetøj. Sørg også for at købe passende sundheds- og sikkerhedsprodukter som f.eks. loppebehandling, skåle og halsbånd. Endelig bør du undersøge forskellige træningsmuligheder og overveje at tilmelde dit kæledyr til lydighedskurser, så det kan lære at opføre sig ordentligt.

Det er en spændende oplevelse at få en ny killing eller hvalp, og det vil bringe masser af glæde ind i dit hjem. Ved at tage dig tid til at tænke det hele igennem, før du træffer en beslutning, kan du sikre, at alle involverede – inklusive dig selv – bliver glade for deres nye følgesvend.