Vælg den rette kontorstol

Billig kontorstol

Jeg vil gerne fortælle en historie om en kontorstol jeg købte i et supermarked. Stolen var lækker og indtrukket i læder – den så faktisk lidt halv-dyr ud. Den kostede omkring 1000 kr., og da jeg lige var gået i gang med at arbejde hjemmefra, blev stolen købt med hjem.

Alt var fryd og gammen, og jeg sad i stolen hver dag. Jeg var glad og tilfreds. Lige indtil en dag, hvor det ene hjul valgte at forlade resten af stolens hjul-arrangement. Da det lige skete, gjorde det mig faktisk ikke noget. Jeg kunne nemt flytte vægten lidt rundt på stolen, og ende op med en stol der stadig virkede – dog med det enkelte vippen til en af siderne en gang i mellem.

Det eneste jeg absolut ikke skulle gøre, var at flytte den akse som manglede et hjul, bagud.

Den skæbnesvangre fredag

Der var nu gået ca. 2 måneder siden hjulet faldt af. Jeg havde i den tid faktisk købt noget plastic/metal lim og monteret hjulet på stolen igen. Det resulterede så i, at et andet hjul valgte at tage sit exit. Det var jeg ikke lige forberedt på, så hjulene smuttede fremad ind under stolen, og jeg røg den stik-modsatte vej og knaldede ryggen hårdt ned mod kanten af mit sofabord.

Det hele blev næsten sort for mine øjne, så ondt gjorde det. Jeg vil tro jeg lå på gulvet i 20 minutter før jeg overhovedet kunne begynde at tænke på at rejse mig op. I den tid bandede og svovlede jeg indvendigt over, at jeg havde ladt mig spise af med en relativt billig supermarked-stol. Havde jeg brugt lidt flere penge, og undersøgt markedet lidt mere – ville jeg aldrig have lagt så lang jeg var, dér på gulvet. Med hammer ondt i ryggen!

Hvad skete der så med mig

Jeg havde heldigvis ikke brækket noget. Jeg havde ”bare” fået et hårdt slag. Så det fik kontorstolen også da jeg fik rejst mig op. Jeg tænkte – nærmest højt – at det nu var på tide at finde mig en ny kontorstol. Det var jo trods alt her, jeg sidder 8 timer om dagen. Jeg lavede en masse research, og fandt ud af hvad en god kontorstol egentlig skal have. Der var forskellige steder på nettet, der gav mig en masse råd og vejledning til, hvordan og hvad jeg skulle tage hensyn til.

Jeg har nu købt en ergonomisk kontorstol, med armlæn og korrekt rygstøtte. Min positur er blevet langt bedre siden dengang, og jeg føler mig heller ikke så rædbrækket om aftenen, efter arbejde. Det var den bedste kontorstol jeg kunne finde til prisen.

Grunden til, at jeg har skrevet denne artikel er, at jeg vil informere jer om, hvor farligt det kan være at købe sine kontorting for billigt. Det kunne meget let have gået galt for mig og min ryg – men det gjorde det heldigvis ikke. Jeg synes selv at jeg har taget en rigtig god foranstaltning ved at købe kvalitet. Håber også du tænker dig om en ekstra gang inden du køber en kontorstol i et supermarked.