Artikler

Vær sikker på dine rettigheder

Når en ansættelse ophører, kan det være svært som privatperson at få overblik over, om det er gået retmæssigt korrekt til. Hvis man ikke har forstand på jura, kan det være svært at gennemskue, om for eksempelvis en fratrædelsesaftale er blevet opfyldt ved ens afgang fra arbejdspladsen, om termerne i den overhovedet er lovlige og hvorvidt man har krav på mere. Faktisk kan det i det hele taget været svært at gennemskue hvilke rettigheder man har, og hvad en forhenværende arbejdsgiver kan tillade sig.

Står du i en situation, hvor du mener at din fratrædelsesordning ikke er blevet overholdt, eller at du er blevet snydt for en bonus fra en incitamentsaftale, der indgår i din kontrakt, såsom en optionsaftale, warrants eller fantomaktier, kan det være en god idé at søge advokatbistand. De vil kunne hjælpe dig med først og fremmest at finde ud af, om du har en sag. Hvis du har, vil langt de fleste advokatfirmaer også hjælpe dig med at føre den, således at du ikke går glip af eventuelle gevinster, som du mener at have krav på.

Få den rigtige hjælp

Hvis du er endt i en ansættelsesretlig tvist, som ikke hører ind under den slags, som din fagforening varetager, kan det være en rigtig god idé at få juridisk hjælp. Alt afhængigt af, hvor mange penge, sagen drejer sig om, kan det hurtigt betale sig, at få advokatbistand således man ikke går glip af en fratrædelsesordning eller bliver ulovligt bundet af en ”non-compete” klausul, der afholder en fra at arbejde i samme branche i den periode, klausulen er gældende. Advokatfirmaet Danders & More tilbyder bistand i ansættelsesretlige forhold, både i forhold til at fastlægge en strategi, i et eventuelt forlig og hele vejen til en eventuel retsag, hvis sagens parter ikke kan blive enige om et forlig, der tilfredsstiller alle.

Sikrer også arbejdsgiveren

Den ansættelsesretlige afdeling i firmaet favner både udformning af kontrakter, bonusaftaler, og andre incitamentsaftaler, der kan opstå uenigheder om, hvis det juridiske sprog ikke er klokkeklart. De håndterer fratrædelsesordninger og opsigelser for ansatte såvel som virksomheder. Danders & More kan altså være med til ikke bare at sikre, at dine ansatte får de kontraktlige forhold, som de har krav på, opfyldt, men de kan også være med til at sikre dig som arbejdsgiver, således at du ikke kommer til at stå i en juridisk tvist med dine medarbejdere, hvor du ikke kan indfri det, de mener at have krav på.

 

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl om, om du har en sag i ansættelsesretligt øjemed, er det en god idé at konsultere en advokat, der kender juraen på området. Danders & More er yderst kompetente indenfor ansættelsesret, og kan hjælpe med at sikre, at både arbejdsgiver og arbejdstager ikke bliver snydt. Læs mere om ansættelsesret her.