Artikler

Danskerne sparer penge på julegaverne i år

Med krisen der kradser, og priserne der bare bliver ved med at stige, på alt fra dit nye iPhone 14 pro cover til strøm regningerne, er det nu vigtigere end før at prioritere pengene. Det kan formentlig ses under danskernes juletræer i år.

Fokus på det vigtigste

Julen handler om samvær og nærvær med familien, men i de sidste mange år har der været god økonomi, hvilket mange steder har kastet store julegaver af sig. I år bliver pakkerne under juletræet sandsynligvis en smule mindre, da mange har fokus tilbage på det vigtige som f.eks. den gode mad og samværet med familien, og ikke nødvendigvis de nyeste fladskærms tv. 

Sådan får du råd til julegaverne

Er du en af de mange danskere der er ramt på pengepungen, så kan det være svært at få råd til julegaverne, så hvad gør man lige. Her får du et par gode råd.

 1. Tal evt. med din familie om et loft på julegavernes pris, som i er fælles om at overholde

  1. Giv et tilskud. Ønsker dit barnebarn sig f.eks. et iPhone 14 pro cover, kan du i stedet for at give coveret, give et tilskud så barnebarnet selv kan købe det.
  2. Find de billigste priser på nettet – Vær flittig til at handle og sammenligne priser på nettet, lav f.eks. en søgning på iPhone 14 pro cover, og se hvor du kan handle billigst. Du vil sandsynligvis blive overrasket over hvor stor forskel der kan være på prisen på noget så simpelt som et iPhone 14 pro cover, og på mange andre ting selvfølgelig også

Hjælp andre i julen

Julen er jo hjerternes tid, og hører du til blandt dem der fint har råd til det, så har du måske også plads til at hjælpe andre. Flere kommuner har lavet ønsketræer til udsatte børn og familier, hvor man kan give en gave til et lokalt barn, men ellers er der også mange organisationer og FB sider hvor man kan give en gave væk – har du overskud er det en smuk tanke at give en julegave til et menneske der ikke har så meget. 

 At give andre hjælper ikke kun dem – det giver også dig et positivt energi boost og skaber de små ringe, som skal til for at skabe en bedre verden.