My Blog

Derfor skal du lære at spille banjo

Mange vil mene, at banjoen er et yderst undervurderet instrument. Man kan argumentere for, at banjoen aldrig har fået den plads i samfundet og folks hjerter, som den fortjener. Her kan du læse om, hvorfor du skal begynde at spille banjo.

Banjoen er et helt særligt og unikt instrument, som kan noget, som ingen andre instrumenter kan. Banjoen har en let og munter lyd, som kan bruges til forskellige ting. Du kan selv være med til at skabe, hvilken effekt banjoen skal have i musikken.

Man kan beskrive banjoen som et muntert og livligt instrument. Ofte spilles der i højt tempo, når man spiller på banjo. Læs mere om hvorfor du skal spille banjo her.

Et mobilt strengeinstrument

Banjoen er et strengeinstrument. Der findes mange forskellige slags banjoer. Nogle banjoer har 4 strenge, andre 5 og andre 6. For at finde ud af, hvad der passer til dig, er det nemmest at forsøge at få en banjo i hånden. Forsøg at spil på den og se, hvad du synes er rarest.

Det smarte ved en banjo er, at den er et forholdsvis let instrument. Når du køber en banjo, vil du oftest få en taske med til banjoen. På denne måde kan du transportere banjoen rundt omkring uden problemer.

En banjo er altså et meget mobilt instrument. Gennem tiden har mange mennesker haft glæde af at rejse rundt med en banjo. Banjoen er perfekt til at spille med på gaden, og når du skal spille sammen med andre.

Et socialt instrument

Ofte bruges banjoen i samspil med andre instrumenter. Banjoen har sin plads i musikken, ligesom trommerne har deres plads. Hvis du er på farten og rejser rundt med en banjo, vil banjoen være perfekt i såkaldte ’jams’. Altså hvor du mødes med andre mennesker og spiller musik sammen med dem, selvom I måske ikke har planlagt præcis, hvad I skal spille.

Det er perfekt, at banjoen både er et ideelt instrument at rejse med samtidig med, at det kan bruges til sammenspil. På denne måde kan banjoen blive en vej for dig til at lære nye mennesker at kende, når du er steder, hvor du ikke har været før.

Vælg den rigtige banjo

Hvis du efterhånden er blevet tændt på idéen om at lære at spille banjo, så er noget af det vigtigste, at du får valgt en banjo, som er helt rigtig for dig. Der findes mange forskellige typer banjoer, og du må gøre dig umage for at finde en, som passer til dig.

Banjoer fås med et forskelligt antal strenge. Derudover er der også stor forskel i materiale og lyd. Der bruges meget forskelligt slags træ, når man skal bygge en banjo.

Tænk også over hvor tung din banjo er. Hvis du vil have den med ud at rejse, er det selvfølgelig mest praktisk med en banjo, der ikke vejer for meget.

Når du har fundet den rette banjo, skal du bare lære at spille på den. Så er det bare at gå i gang!