Finans

Hvor vælger en det bedste billån? 

Hvor vælger en det bedste billån? 

Er du på eftersøgning efter en splinter ny bil eller ønsker man at få opgraderet den ældre ud med en ny, men har ikke finanserne til det? Så kan et billån være en smart valg for en. Hvis man bør have et billån er der som standard 2 muligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at låneudbyderen har delvist ejerskab i bilen. Det vil faktisk sige, at hvis en som låntager ej overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge den for derved at kunne indfri det billån en har påtaget. Det kan være en optimal løsning, når man ved at du kan overkomme dine betalingsbetingelser over tiden, da det her oftest kan være lukrativt for låntageren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er billigere. 

Vigtige faktorer at være opmærksom på, når en optaget et billån 

De to smarte elementer du bør kigge på, når man skal underskrive et MC lån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af giveren for at kunne købe bilen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider du bør bruge til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget man selv kan reguleres på alt efter af hvilken motorcykel man ender med at købe. Løbetiden kan på samme måde justeres alt efter hvor mange penge man har råd til at afdrage billånet på månedligbasis. bådlånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at du har en længere afdragsperiode.  

Hvor bør I påbegynde sit MC lån? 

Hvis man bør vælge hvor du bør tage sit MC lån er det smart at se på den enkelte rente på det bådlån man vil have. Fx, når man går og bør have en ny billån er det skønt at vide om man har råd til at starte det MC lån. En hurtig måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at høre hvordan din finansielle situation ser ud og hvad en har råd til. Her kan man selvfølgelig regulere det en smule alt efter om man ser sin ønske motorcykel og så kan man stige det en my. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som man kan betale på længere sigt. Hvis man skal træffe hvordan ens billån skal se ud er det rart at forstå hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det pågældende billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er essentielt at man overvejer den normale værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om man kan komme ud af et for stort MC lån, for når bilen har fået så stor en værdinedsættelse, så du ikke kan slippe ud af MC lånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil undgå. Derfor er det intelligent, at du ved at det er denne båd du vil have over en længere periode. Ved en ny bilen får de den mest omfattende værdiforringelse, når de kører fra forhandleren. Derfra nedsættes motorcyklen ej så stejlt i værdi. Når man kigger på en ældre motorcykel, som er benyttet eller andet er det smart at du for undersøgt statussen af motorcyklen.  

Så hvis man beslutter at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger båd efter 5 år, så afbetaler man måske på en bil man ej længere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Hvis man eksempelsvist skal få en bil og derfor har brug for et billån, så er der nogle regler for at man kan starte et bådlån.  Du skal være fyldt enogtyve år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som låntager er der 2 valg i forhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du forudbetaler en mængde af det samlede beløb fra start af. Flere banker kræver i dag, at man lægger 10-tyve % af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være særdeles klogt at skaffe tilbud fra mange differentierede långivere forinden du påtager et valg om hvor du bør starte ens MC lån henne, da der som tit er en forskel.